Checklista inför flytt

När ert företag flyttar med oss finns det några praktiska punkter som är bra att känna till för att flytten ska bli så smidig och enkel som möjligt. Här nedan hittar du det allra viktigaste!

1. Märketiketter
Om ni är ett större företag eller organisation med många arbetsplatser så skall varje möbel märkas till vilket rum/plats respektive möbel skall till. Detta bygger på att varje rum är tydligt uppmärkt utifrån grundritning/plan som flytten följer.

2. Flyttkartonger
Varje kartong märks på ena kortsidan till vilket rum/plats respektive kartong skall till. Detta bygger på att varje rum är tydligt uppmärkt utifrån grundritning/plan som flytten följer.

3. Personliga tillhörigheter
Era personliga tillhörigheter som t.ex. glasögon täcks inte av MEX försäkringar. Självklart flyttar vi dem men ansvaret ligger hos er att de är packade i flyttkartonger samt att ägarens försäkring täcker.

4. Möbler
Varje möbel som ska flyttas måste vara märkta med en etikett på varje del. Exempelvis måste en hurts ha en etikett på själva stommen och alla möbler som skall flyttas måste tömmas på allt lösöre.

5. Kopiatorer och skrivare
Om ni hyr kopieringsmaskiner eller skrivare med ett serviceavtal så kontaktar ni leverantören angående att de löser en egen transport för kopiatorn/skrivaren. Om MEX skall transportera kopieringsmaskinen eller skrivaren skall de vara tranportsäkrade av ansvarig person enligt leverantörens föreskrifter. MEX försäkringar täcker inga eventuella skador som skett invärtes på kopiatorn eller skrivaren vid flytt eller transport.

6. Datorer
Varje dator skall vara avstängda, urkopplade samt transportsäkrade av ansvarig person för att vi på MEX skall kunna flytta dem. Tangentbord, mus och kablar skall packas i flyttkartonger eller anpassade påsar. Om ni är ett större företag eller organisation med många arbetsplatser så gäller dessa anvisningar särskilt er.

7. Städning och grovsopor
Nu när ni flyttar rekommenderar vi att ni passar på att städa ur hurtsar, hyllor med mera före flytten skall ske. Samtliga möbler skall vara tomma på lösöre. De ihopsamlade grovsoporna föreslår vi att vi på MEX flyttar dagen innan själva flyttdagen.

8. Tavlor
Konst hängande på väggar som får plats i en flyttkartong packas ner inslagna med skyddsemballage. Större tavlor emballeras av wellpappark eller bubbelplast. Till dyrare konst skall tilläggsförsäkring tecknas.

9. Krukväxter
Samtliga brandfarliga vätskor lämnas på din gamla adress pga. försäkringsskäl.

10. Mattor
Mattor rullas ihop med ovansidan inåt. Dra ett snöre eller en tejpbit runt så att mattan inte rullar upp.

11. Kök och porslin
Gör bollar av makulaturpappret och placera det i botten på flyttkartongen svep sedan in porslinet, t.ex. tallrikar, med makulaturpappret och placera dem ståendes i kartongen. Tyngre porslin placeras i botten och lättare ovanpå.

12. Ritning på lokalen
Om ni är ett större företag eller organisation med många arbetsplatser så skall en ritning över lokalen finnas samt att det ska vara utmärkt var respektive plats skall vara. Även rummen ska vara utmärkta på ritningen. Exempel: Möbler och kartonger som är märkta med A skall in till rum A.

Vill bara kort tacka för hjälpen I fredags. Det kom två positiva, trevliga killar som arbetade stenhårt i fyra timmar. Vi var imponerade.”

– Disa

Ett axplock av våra kunder