Checklista inför flytt

När du flyttar med oss finns det några praktiska punkter som är bra att känna till för att flytten ska bli så smidig och enkel som möjligt. Här nedan hittar du det allra viktigaste!

1. Fast inredning
Inredning som är fast monterade på väggar som t.ex. skåp och hyllor skall monteras ner. Eventuella nycklar som tillhör dessa möbler är erat ansvar att ta hand om.

2. Elektrisk utrustning
Hushållsmaskiner som t.ex. disk- och tvättmaskiner eller annan fast monterad och inkopplad elektrisk utrustning som skall med vid flytten, skall vara urkopplad av behörig fackman.

3. Värdesaker
Samtliga värdesaker vill vi att du flyttar själv. Samla ihop dem på ett säkert ställe och transportera dem själv vid lämpligt tillfälle, detta gäller även dina eventuella mediciner.

4. Gardiner
Gardiner, draperier, persienner med mera vill vi att du själv tar ner och packar ihop, förslagsvis i en flyttkartong så tar vi på MEX hand om dem på flyttdagen.

5. Krukväxter
MEX tar inget ansvar för krukväxter, träd med mera. Tänk på att de fryser lätt på vintertid och särskilt under längre transporter.

6. Matvaror
Vi vill samt rekommendera att du tömmer kylen och frysen före flytten.

7. Husdjur
Vi måste be dig om att själv ordna transport för dina husdjur pga allergier och försäkringsskäl.

8. Städning
Vi rekommenderar er att före flytt gå igenom vind, källare, garage eller övrigt förrådsutrymme och sortera ut det som eventuellt skall kastas. Städningen ingår ej i flytten men kontakta oss gärna för en separat offert på det.

9. Trädgårdsredskap
Trädgårdsverktyg, gräsklippare med mera skall vara ordentligt rengjorda och tömda på bensin och olja eftersom det lastas med ditt övriga bohag.

10. Brandfarliga vätskor
Samtliga brandfarliga vätskor lämnas på din gamla adress pga. försäkringsskäl.

11. Flyttkartonger
Vi lånar gärna ut flyttkartonger till er att packa i. Tänk på att packa t.ex. tallrikar stående på högkant, insvepta i makulaturpapper.

12. Radio och TV
Vi rekommenderar att du själv kopplar ur och märker upp sladdar och tillbehör till din TV, radio, stereo med mera. Om vi på Mex kopplar ur apparaterna ansvara vi inte för att märka upp och installera i ditt nya boende.

13. Skada

  • Möbler som riskerar att skadas p.g.a. svaga konstruktioner eller liknande tar vi ej ansvar för och ersätter ej vid eventuell skada. T.ex. garderober, bokhyllor eller liknande. Vi rekommenderar att man nedmonterar den här typen av möbler innan flytten påbörjas.
  • Känsliga golv rekommenderar vi att ni skyddar med hård skyddspapp/mjölkpapp. Vi ersätter inte skador på golv som t.ex. hjulspår.

     

    Om eventuell skada uppstår måste det anmälas senast 7 dagar efter utförd flytt.

Vill bara kort tacka för hjälpen I fredags. Det kom två positiva, trevliga killar som arbetade stenhårt i fyra timmar. Vi var imponerade.”

– Disa

Ett axplock av våra kunder